Kartell - Belysning

Avancerad sökning Sök utan villkor  
 • Kartell LED-utomhusgolvlampa Kabuki i svart

  Terrassbelysning med LED-golvlampan Kabuki av Ferruccio Laviani Genom skyddsklass IP44 är modellen Kabuki ingen vanlig golvlampa, som man i regel hittar i vardagsrummet, utan den är relativt vädertålig och kan användas utomhus. Terrassen, loggian eller balkongen är den rätta platsen där en prydnad som Kabuki kan glänsa. Stomme och skärm är tillverkade av formsprutad termoplastisk teknopolymer. Med hjälp av detta förfarande kan man tillverka en yta som är överdragen av små utbuktningar och påminner om strukturen på spetsar. Fast den är tillverkad av moderna material med moderna metoder, påminner lampans form ändå om klassiska lampor från barocken. De många små utbuktningarna i skärmen skapar ett intressant ljusspel, när lampan tänds. Den italienska arkitekten och designern Ferruccio Laviani har skapat modellen Kabuki. Laviani har under många år som art director för företaget Kartell skapat lampor för Milanoföretaget. Kartell är känt som föregångare inom möbler, lampor och bruksföremål av plast. Designer-föremål som olika stolar, bord och även lampor har skapats sedan Kartell startades 1949 och hör idag redan till klassikerna.
  Kartell LED-utomhusgolvlampa Kabuki i svart »

  10823 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Lampa Geen-A

  Lampa Geen-A, Kartells första läslampa. Med tre ljuskällor, stor skärm och ett handtag är Geen-A en golvlampa anpassad för enkla nöjen som att läsa. OBS! Ljuskälla ingår ej.
  Kartell Lampa Geen-A »

  7075 SEK

  CDON

 • Kartell Lantern LED-bordslampa, rökgrå IP54

  Lantern - mobil designer LED-bordlampa med laddningsstation, IP54 Den här originella LED-lampan är utformad för inomhus- och utomhusbruk. Lantern LED-bordslampa kan användas som en lykta och kan tas med överallt, hängas upp eller placeras - i vardagsrummet eller på terrassen. Tack vare metallringen i toppen av lampan kan den till och med hängas upp utan problem. Den italienska arkitekten och designern Fabio Novembre har designat den här bärbara LED-bordlampan i form av en gammal, klassisk lykta. Det speciella här: I ett försök att utrusta lyktan så minimalistiskt som möjligt är ljuskällan endast monterad i den nedre delen av lampan. För att ljuset ska lysa tillräckligt starkt kommer lyktans speciella yta in i bilden. Facetterna i kroppen ser till att den bärbara lyktan ger tillräckligt med ljus. Höjdpunkten i den universellt användbara lampan: laddningsstationen, där Lantern LED-bordlampan kan laddas.
  Kartell Lantern LED-bordslampa, rökgrå IP54 »

  2383 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Big Battery - bordslampa IP54, plommon

  För laddning: LED-bordslampa Big Battery för utomhusområdet Den helt plastbaserade LED-bordslampan Big Battery är en funktionell och ändå mycket dekorativ accessoar för utomhusbruk (kapslingsklass IP54). Men den kan naturligtvis också användas inomhus. Med ett batteri är bordslampan mycket flexibel - på terrasser och balkonger, liksom på kaféer och restauranger. När batteriet är fulladdat kan Big Battery lysa i upp till åtta timmar. Den integrerade dimmern som används gör det möjligt att justera ljusstyrkan efter eget behag. Kartell är ett företag i Milano som är känt för sina plastprodukter. Sedan flera årtionden har välrenommerade Kartell-designers utvecklat både bruksföremål och möbler samt plastlampor. Företaget har redan erhållit diverse stora utmärkelser för detta. Nu finns det även ett eget museum som skall bevara företagets materiella och immateriella arv.
  Kartell Big Battery - bordslampa IP54, plommon »

  2828 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Space - LEDdesigner-bordslampa, koppar

  Uppladdningsbar LED-bordslampa Space av Adam Tihany Vid utvecklingen av Space LED-bordslampa designern Adam Tihany den berömda Seattle Space Needle, observationstornet som byggdes för världsmässan 1962, i åtanke. Den här bordslampa utseende är därför mycket futuristisk och nästan rymlig". Space är en uppladdningsbar lampa med ett batteri som garanterar en maximal bränntid på åtta timmar. Lampans kaross och lampskärm är gjord av olika plastmaterial (PMMA och ABS), av vilka en del är genomskinliga, av vilka en del är ogenomskinliga. Utrymmet slås på och av genom att peka på skärmens övre område. För designföretaget Kartell är plast i alla dess former och färger ett av de mest använda materialen för sina designartiklar, varav några är så kända att de har blivit sanna klassiker.
  Kartell Space - LEDdesigner-bordslampa, koppar »

  2372 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Designergolvlampa Kabuki med LED-lampor, svart

  Dimbar LED-designer-golvlampa Kabuki från företaget Kartell Silhuetten leder tankarna till överdådiga belysningselement från barocken. LED-golvlampan förenar nämligen klassisk, lekfull design med modern teknik och moderna material. Medan strukturen på skärm och stomme påminner om ädla spetsar är materialet i verkligheten inte textil, utan termoplastisk polymer, som bearbetats i ett formsprutningsförfarande. De många små utbuktningarna i skärmen skapar ett intressant ljusspel, när lampan tänds. För designföretaget Kartell i Noviglio, nära Milano, har arkitekten och designern Ferruccio Laviani utvecklat lampserien Kabuki. Plast i alla dess former och färger är grundmaterialet, som designer-företaget Kartell arbetat med under de senaste årtiondena. Några möbler och lampor från Kartell hör redan till design-klassikerna och finns att beskåda i olika, moderna museer.
  Kartell Designergolvlampa Kabuki med LED-lampor, svart »

  10344 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Mini Kabuki - LED-bordslampa, svart

  Dimbar LED designer bordslampa Mini Kabuki Silhuetten av Mini Kabuki LED-bordslampa får dig att tänka på barockens design. Klassiska former och lekfull design smälter samman med denna designermodell av Ferruccio Laviani och bildar ett modernt belysningselement som är utrustat med LED-teknik. Ljusstyrkan kan justeras individuellt tack vare den integrerade dimmern. Ljusfärgen är en behaglig varmvit, som är särskilt lämplig för atmosfärisk belysning i vardagsrummet. Lampan gjordes helt av termoplastisk teknopolymer, som bearbetades i en formsprutningsprocess. Det finns små öppningar i materialet fördelade över hela lampkroppen och skärmen, vilket skapar ett fint ljusmönster i rummet när lampan tänds. För designföretaget Kartell utvecklade arkitekten och designern Ferruccio Laviani Kabuki-lampserien, som också innehåller den minsta lampan, nämligen Mini Kabuki- bordslampa . Plast i alla dess former och färger är det grundläggande materialet från vilket designartiklarna som har gjort Kartell kända under de senaste decennierna är gjorda. Några av Kartell skapelserna har blivit riktiga designklassiker.
  Kartell Mini Kabuki - LED-bordslampa, svart »

  3507 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Small FL/Y LED-hänglampa brun matt

  Liten FL/Y hängande lampa med halvklotformad skärm Pendellampan Small FL/Ys skärm är tillverkad av plast och ansluten till taklampan med ett tunt rep som hänger fast i taket. Ljuset är utmärkt för att belysa mat- eller köksbord. Designern Ferruccio Laviani har redan skapat många modeller och experimenterar gärna med genomskinlig och metallfärgad plast. Lamporna är vanligtvis utformade i en färg, men finns ofta i många olika färger. Användningen av hållbara resurser är viktig för den italienska designtillverkaren Kartell. De material som används är certifierade och återvinningsbara - enligt mottot Kartell loves the planet".
  Kartell Small FL/Y LED-hänglampa brun matt »

  2749 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell DesignerLEDbordslampa LightAir, svart-transp.

  Light-Air - LED-bordslampan som ser ut att sväva Det utmärkande stildraget hos LED-bordslampan Light-Air är, utöver den puristiska utformningen, illusionen att lampskärmen svävar i stommen. Den kägelformade skärmen består, liksom stommen, av termoplastisk teknopolymer och tillsammans med den ramliknande stommen har den en ton av purism. För designföretaget Kartell i Noviglio, nära Milano, har arkitekten och designern Eugeni Quitllet utvecklat lampserien Light-Air. Plast i alla dess former och färger är grundmaterialet, som designer-företaget Kartell arbetat med under de senaste årtiondena. Några möbler och lampor från Kartell hör redan till design-klassikerna och finns att beskåda i olika, moderna museer.
  Kartell DesignerLEDbordslampa LightAir, svart-transp. »

  1926 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Bourgie - LED-bordslampa, transparent

  Dimbar LED-bordslampa Bourgie från Ferruccio Laviani Den stiliserade designen av Bourgie bordslampa, tillverkad helt av plast, kombinerar barockelement (bas) med klassisk (skugga) och representerar som en helhet en harmonisk symbios av det klassiska och det innovativa. Det innovativa med Bourgie är tanken på En bordslampa med klassiska, barockmönster och stilistiska element används för att tillverka plast från det moderna materialet. För att öka användarvänligheten var lampan utrustad med en dimmer . Det italienska företaget Kartell är känt för sina innovationer gjorda av plast. Formgivare har utvecklat möbler, hushållsartiklar och belysning av plast för det Milano-baserade företaget sedan 1950-talet. Genom åren har Kartell inte bara fått många designutmärkelser för detta, utan har också skapat ett eget museum som bevarar och lyfter fram företagets kulturella, idealiska och materiella arv.
  Kartell Bourgie - LED-bordslampa, transparent »

  3452 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Planet LED-bordslampa med fot, gul

  Med touch dimmer: Planet LED bordslampa av Tokujin Yoshioka Det mest slående med designerbordslampan Planet från Kartell är dess gnistrande och glittrande ljus, som förtrollar omgivningen med ett vackert ljusspel. Det är svårt att tro att denna effekt inte skapas av kristaller utan av en lampskärm av plast. Att skapa en gnistrande ljuseffekt utan kristaller var den utmaning som Tokujin Yoshioka ville möta när han designade den här lampan. Tillsammans med Kartell, företaget som är känt för sina designpjäser i plast, byggde designern många prototyper tills det harts som skärmen är tillverkad av modellerades på ett sådant sätt att det gav den önskade kristalleffekten. Bland Kartells mest kända designverk finns barnstolen K 1340 och citronpressen KS 1481. På belysningsområdet är det modellen 4006 av Achille och Piergiacomo Castiglioni från 1959 och serien Tic Tac, som skapades 1970, som står för företagets höga anseende. Många av Kartells designverk har inte bara vunnit olika priser, utan kan redan beundras på museer trots sin relativt unga ålder.
  Kartell Planet LED-bordslampa med fot, gul »

  5422 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Mini Planet batteribordslampa, gul

  Mini Planet - dimbar batteriversion av LED-bordlampan från Kartell Den sfäriska bordslampan Mini Planet påminner om kristallkulor och den vackra effekt som kristallen skapar när ljuset faller på den. Mini Planet är inte gjord av glas, utan av en plast som utvecklats speciellt för att tillverka dessa lampor och som bearbetas på ett sådant sätt att ljuseffekterna liknar kristallens. Mini Planet är en dimbar batteriversion av armaturserien. Den slås på och av genom beröring och dämpas i tre steg. En full batteriladdning räcker till 10-21 timmars ljus, beroende på hur mycket den har dämpats. Mini Planet är designad av Tokujin Yoshioka och tillverkas av företaget Kartell i Milano. Kartell är känt för designföremål av plast, inklusive möbler, hushållsartiklar och lampor. Många av Kartells designpjäser har inte bara vunnit olika designpriser, utan kan nu också beundras som moderna klassiker på museer.
  Kartell Mini Planet batteribordslampa, gul »

  2338 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Space - LEDdesigner-bordslampa, krom

  Uppladdningsbar LED-bordslampa Space av Adam Tihany Vid utvecklingen av Space LED-bordslampa designern Adam Tihany den berömda Seattle Space Needle, observationstornet som byggdes för världsmässan 1962, i åtanke. Den här bordslampa utseende är därför mycket futuristisk och nästan rymlig". Space är en uppladdningsbar lampa med ett batteri som garanterar en maximal bränntid på åtta timmar. Lampans kaross och lampskärm är gjord av olika plastmaterial (PMMA och ABS), av vilka en del är genomskinliga, av vilka en del är ogenomskinliga. Utrymmet slås på och av genom att peka på skärmens övre område. För designföretaget Kartell är plast i alla dess former och färger ett av de mest använda materialen för sina designartiklar, varav några är så kända att de har blivit sanna klassiker.
  Kartell Space - LEDdesigner-bordslampa, krom »

  2372 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Take designbordslampa, olivgrön

  Revolutionerande lampdesign - Ta bordslampa Den lilla bordslampa Take kommer från den italienska designern Ferruccio Laviani. Det speciella med designen är att bordslampa består av två spegelliknande halvor som förenas i mitten av en rektangulär platta. Alla delar är gjorda av polykarbonat i en formsprutningsprocess. Vid första anblicken ser det ut som en typisk nattduksbordslampa, men som en halvlampa" är den åtskild av en tvådimensionell platta i mitten. När det gäller de transparenta versionerna är skärmen veckad på insidan, vilket skapar speciella ljusreflektioner och en mysig atmosfär när ljuset tänds. Den lilla bordslampa Take är perfekt som en nattduksbordslampa i sovrummet, som färgstark belysning i barnrummet eller som ett elegant ljusobjekt i vardagsrummet. Designen är modern, men också ungdomlig och minimalistisk. Det lilla designobjektet är också populärt som gåva och liten souvenir. Utmärkt design. Gjord i Italien.
  Kartell Take designbordslampa, olivgrön »

  1102 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Small FL/Y LED-hänglampa rosa

  Liten FL/Y hängande lampa med halvklotformad skärm Pendellampan Small FL/Ys skärm är tillverkad av plast och ansluten till taklampan med ett tunt rep som hänger fast i taket. Ljuset är utmärkt för att belysa mat- eller köksbord. Designern Ferruccio Laviani har redan skapat många modeller och experimenterar gärna med genomskinlig och metallfärgad plast. Lamporna är vanligtvis utformade i en färg, men finns ofta i många olika färger. Användningen av hållbara resurser är viktig för den italienska designtillverkaren Kartell. De material som används är certifierade och återvinningsbara - enligt mottot Kartell loves the planet".
  Kartell Small FL/Y LED-hänglampa rosa »

  2437 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Svart LED-skrivbordslampa Taj

  Designerlampa för skrivbordet: Taj av Ferruccio Laviani En medveten motsats till en ledad, mekanisk skrivbordslampa är modellen Taj av designern Ferruccio Laviani, som sedan över 20 år skapar lampor och möbler för det italienska företaget Kartell. Med sin skulpturala och samtidigt så enkla form gör bordslampan å ena sidan ett estetiskt uttalande, å den andra uppfyller den på bästa sätt sin funktion som skrivbordslampa. LED-lamporna sitter inbyggda i övre delen av den svängda kroppen, som delvis är i ett stycke och som gör att ljuset kan avges nedåt mot bordsytan. Till de mest framträdande designerobjekten från företaget Kartell hör exempelvis barnstolen K 1340 och citronpressen KS 1481. Bland lamporna är det modell 4006 av Achille och Piergiacomo Castiglioni från samma år och serien Tic Tac som fungerar som igenkänningstecken och som har ett högt igenkänningsvärde. Många av designer-föremålen från Kartell har inte bara vunnit olika utmärkelser, utan kan betraktas som klassiker och beundras på museer.
  Kartell Svart LED-skrivbordslampa Taj »

  4419 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Mini Kabuki - LED-bordslampa, vit

  Dimbar LED designer bordslampa Mini Kabuki Silhuetten av Mini Kabuki LED-bordslampa får dig att tänka på barockens design. Klassiska former och lekfull design smälter samman med denna designermodell av Ferruccio Laviani och bildar ett modernt belysningselement som är utrustat med LED-teknik. Ljusstyrkan kan justeras individuellt tack vare den integrerade dimmern. Ljusfärgen är en behaglig varmvit, som är särskilt lämplig för atmosfärisk belysning i vardagsrummet. Lampan gjordes helt av termoplastisk teknopolymer, som bearbetades i en formsprutningsprocess. Det finns små öppningar i materialet fördelade över hela lampkroppen och skärmen, vilket skapar ett fint ljusmönster i rummet när lampan tänds. För designföretaget Kartell utvecklade arkitekten och designern Ferruccio Laviani Kabuki-lampserien, som också innehåller den minsta lampan, nämligen Mini Kabuki- bordslampa . Plast i alla dess former och färger är det grundläggande materialet från vilket designartiklarna som har gjort Kartell kända under de senaste decennierna är gjorda. Några av Kartell skapelserna har blivit riktiga designklassiker.
  Kartell Mini Kabuki - LED-bordslampa, vit »

  3507 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Bourgie LED-bordslampa silver

  Silverfärgad designer bordslampa Bourgie Den här modellen av Bourgie bordslampa är helt och hållet tillverkad av silverfärgad polykarbonat. Å ena sidan ligger fokus på basen, som är dekorerad med ornament på tre sidor. Å andra sidan ligger fokus på skuggan, som är genomsyrad av fina, raka linjer. Ljuset från de tre LED-lamporna transporteras lätt utåt genom lampskärmen. Skärmen kan varieras i tre olika höjder med hjälp av distanser (ingår). Bourgie tillverkas i Italien av designtillverkaren Kartell. Sedan företaget grundades har Kartell specialiserat sig på hållbar användning av råvaror och använder certifierade och egenutvecklade material. I samarbete med kända designers utvecklar Kartell inte bara belysning, utan även accessoarer, sittmöbler och modeprodukter.
  Kartell Bourgie LED-bordslampa silver »

  5232 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Designergolvlampa Kabuki med LED-lampor, transp.

  Dimbar LED-designer-golvlampa Kabuki från företaget Kartell Silhuetten leder tankarna till överdådiga belysningselement från barocken. LED-golvlampan förenar nämligen klassisk, lekfull design med modern teknik och moderna material. Medan strukturen på skärm och stomme påminner om ädla spetsar är materialet i verkligheten inte textil, utan termoplastisk polymer, som bearbetats i ett formsprutningsförfarande. De många små utbuktningarna i skärmen skapar ett intressant ljusspel, när lampan tänds. För designföretaget Kartell i Noviglio, nära Milano, har arkitekten och designern Ferruccio Laviani utvecklat lampserien Kabuki. Plast i alla dess former och färger är grundmaterialet, som designer-företaget Kartell arbetat med under de senaste årtiondena. Några möbler och lampor från Kartell hör redan till design-klassikerna och finns att beskåda i olika, moderna museer.
  Kartell Designergolvlampa Kabuki med LED-lampor, transp. »

  10344 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Geen LED-golvlampa, svart

  Slående golvlampa Geen-A med bärhandtag Golvlampan Geen-A är tillverkad av stål med en polyesterpulverlackering och passar perfekt in i den puristiska inredningsstilen. En hög, cylindrisk bas ger stabilitet och en tunn stång leder till den halvcirkelformade skärmen. En speciell egenskap är handtaget ovanför ljuskällan, som är lämpligt för att flytta lampan. Den varmvita ljuskällan lyser uteslutande nedåt genom metallskärmen och ger läsljus i fåtöljen eller vid sängen. En integrerad dimmer hjälper till att anpassa ljusstyrkan till de aktuella förhållandena. Den italienska arkitekten och designern Ferruccio Laviani skapade Geen-A med läsglädjen i åtanke. Designen är en liten hyllning till hans mamma, som gärna njöt av sin fritid med en bok i handen. Den nyfikenhet som väcks när man tittar på ett bokomslag och effekten av att böcker tar läsaren med in i en fantastisk värld skapar en speciell stämning som konstnären vill stödja med golvlampan Geen-A. Geen-A tillverkas av det italienska företaget Kartell, som har arbetat med hållbarhet sedan starten 1949. Ett långvarigt forskningsarbete gör det möjligt att använda material som kan förnyas och som inte har någon negativ inverkan på miljön. De råvaror som används är återvinningsbara och kan få ett nytt liv tack vare de materialbearbetningsförfaranden som används för industriprodukter.
  Kartell Geen LED-golvlampa, svart »

  6501 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Space - LEDdesigner-bordslampa, guld

  Uppladdningsbar LED-bordslampa Space av Adam Tihany Vid utvecklingen av Space LED-bordslampa designern Adam Tihany den berömda Seattle Space Needle, observationstornet som byggdes för världsmässan 1962, i åtanke. Den här bordslampa utseende är därför mycket futuristisk och nästan rymlig". Space är en uppladdningsbar lampa med ett batteri som garanterar en maximal bränntid på åtta timmar. Lampans kaross och lampskärm är gjord av olika plastmaterial (PMMA och ABS), av vilka en del är genomskinliga, av vilka en del är ogenomskinliga. Utrymmet slås på och av genom att peka på skärmens övre område. För designföretaget Kartell är plast i alla dess former och färger ett av de mest använda materialen för sina designartiklar, varav några är så kända att de har blivit sanna klassiker.
  Kartell Space - LEDdesigner-bordslampa, guld »

  2372 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Aledin Tec - LED-bordslampa, bärnsten

  Flexibel LED skrivbordslampa Aledin Tec från Kartell Två leder som delar av ramen och ett rörligt lamphuvud bestämmer den funktionella sidan av LED-byrålampan Aledin Tec. Designen är mycket modern och renodlad, fokus ligger på funktionalitet och användbarhet i moderna utrymmen - från det privata arbetsrummet till det moderna öppna kontoret. Skrivbordslampans höjd kan varieras från minst 48 cm till högst 113 cm beroende på behov. Huvudet, som innehåller de varmvita lysdioderna, kan också vridas och lutas så att du garanterat hittar rätt vinkel för att belysa ditt skrivbord. En speciell visuell och teknisk egenskap hos Aledin Tec är att de plastklädda aluminiumremsorna fungerar som strömledare. En kabel finns därför inte att se. Det italienska företaget Kartell, med säte i Noviglio nära Milano, är känt för sina möbler och vardagsföremål i plast. Kända designers som Philippe Starck och Giotto Stoppino är bara några av de designers som skapar stolar, bord och lampor för Kartell.
  Kartell Aledin Tec - LED-bordslampa, bärnsten »

  2393 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Small FL/Y LED-hänglampa orange

  Liten FL/Y hängande lampa med halvklotformad skärm Pendellampan Small FL/Ys skärm är tillverkad av plast och ansluten till taklampan med ett tunt rep som hänger fast i taket. Ljuset är utmärkt för att belysa mat- eller köksbord. Designern Ferruccio Laviani har redan skapat många modeller och experimenterar gärna med genomskinlig och metallfärgad plast. Lamporna är vanligtvis utformade i en färg, men finns ofta i många olika färger. Användningen av hållbara resurser är viktig för den italienska designtillverkaren Kartell. De material som används är certifierade och återvinningsbara - enligt mottot Kartell loves the planet".
  Kartell Small FL/Y LED-hänglampa orange »

  2437 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Planet LED-golvlampa, 130 cm kristallklar

  Planet LED-golvlampa med imponerande ljusreflektioner Planet LED-golvlampans lätt ovala lampskärm på den runda, lackerade stålbasen har ett lyxigt och högkvalitativt utseende. Skärmen är tillverkad av termoplastisk teknopolymer och är en höjdpunkt i sig själv. När ljuskällan är påslagen släpper ljuset från de varmvita lysdioderna ut på alla sidor av skärmen och sprider sin gnistrande effekt genom det symmetriska mönstret. En steglös dimmer med minnesfunktion är också integrerad. Planet-modellen har utvecklats av designern Tokujin Yoshioka. Förutom armaturer skapar den japanska designern även inredningsföremål med en förkärlek för transparenta och futuristiska modeller. Planet tillverkas av den italienska designproducenten Kartell, som samarbetar med konstnärer över hela världen. Alla produkter har en sak gemensamt: Kartell tar sitt hållbarhetsansvar på största allvar. Alla material är återvinningsbara. De material som används är också certifierade. Företagets egen forskning lägger grunden för ny teknik.
  Kartell Planet LED-golvlampa, 130 cm kristallklar »

  7783 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell LED-utomhusgolvlampa Kabuki vitt

  Terrassbelysning med LED-golvlampan Kabuki av Ferruccio Laviani Genom skyddsklass IP44 är modellen Kabuki ingen vanlig golvlampa, som man i regel hittar i vardagsrummet, utan den är relativt vädertålig och kan användas utomhus. Terrassen, loggian eller balkongen är den rätta platsen där en prydnad som Kabuki kan glänsa. Stomme och skärm är tillverkade av formsprutad termoplastisk teknopolymer. Med hjälp av detta förfarande kan man tillverka en yta som är överdragen av små utbuktningar och påminner om strukturen på spetsar. Fast den är tillverkad av moderna material med moderna metoder, påminner lampans form ändå om klassiska lampor från barocken. De många små utbuktningarna i skärmen skapar ett intressant ljusspel, när lampan tänds. Den italienska arkitekten och designern Ferruccio Laviani har skapat modellen Kabuki. Laviani har under många år som art director för företaget Kartell skapat lampor för Milanoföretaget. Kartell är känt som föregångare inom möbler, lampor och bruksföremål av plast. Designer-föremål som olika stolar, bord och även lampor har skapats sedan Kartell startades 1949 och hör idag redan till klassikerna.
  Kartell LED-utomhusgolvlampa Kabuki vitt »

  10823 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Take designerbordslampa, rosa

  Revolutionerande lampdesign - Ta bordslampa Den lilla bordslampa Take kommer från den italienska designern Ferruccio Laviani. Det speciella med designen är att bordslampa består av två spegelliknande halvor som förenas i mitten av en rektangulär platta. Alla delar är gjorda av polykarbonat i en formsprutningsprocess. Vid första anblicken ser det ut som en typisk nattduksbordslampa, men som en halvlampa" är den åtskild av en tvådimensionell platta i mitten. När det gäller de transparenta versionerna är skärmen veckad på insidan, vilket skapar speciella ljusreflektioner och en mysig atmosfär när ljuset tänds. Den lilla bordslampa Take är perfekt som en nattduksbordslampa i sovrummet, som färgstark belysning i barnrummet eller som ett elegant ljusobjekt i vardagsrummet. Designen är modern, men också ungdomlig och minimalistisk. Det lilla designobjektet är också populärt som gåva och liten souvenir. Utmärkt design. Gjord i Italien.
  Kartell Take designerbordslampa, rosa »

  1102 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Planet LED-bordslampa med fot, rökgrå

  Med touch dimmer: Planet LED bordslampa av Tokujin Yoshioka Det mest slående med designerbordslampan Planet från Kartell är dess gnistrande och glittrande ljus, som förtrollar omgivningen med ett vackert ljusspel. Det är svårt att tro att denna effekt inte skapas av kristaller utan av en lampskärm av plast. Att skapa en gnistrande ljuseffekt utan kristaller var den utmaning som Tokujin Yoshioka ville möta när han designade den här lampan. Tillsammans med Kartell, företaget som är känt för sina designpjäser i plast, byggde designern många prototyper tills det harts som skärmen är tillverkad av modellerades på ett sådant sätt att det gav den önskade kristalleffekten. Bland Kartells mest kända designverk finns barnstolen K 1340 och citronpressen KS 1481. På belysningsområdet är det modellen 4006 av Achille och Piergiacomo Castiglioni från 1959 och serien Tic Tac, som skapades 1970, som står för företagets höga anseende. Många av Kartells designverk har inte bara vunnit olika priser, utan kan redan beundras på museer trots sin relativt unga ålder.
  Kartell Planet LED-bordslampa med fot, rökgrå »

  5422 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Planet - LED-pendellampa, gul

  Designer-LED-taklampa Planet med fascinerande kristalleffekt Kan en lampskärm av resin, närmare bestämt termoplastisk teknopolymer, gnistra som en kristallskärm? Just denna fråga ställde sig designern Tokujin Yoshioka, när han började utveckla en ny lampserie. Att frambringa och bearbeta en plast som kan gnistra så att det liknar kristaller var den utmaning Yoshioka ställde upp för sig själv. Många prototyper behövdes innan man hittade den rätta modelleringen för lampskärmen. Kristalleffekten uppstår nämligen huvudsakligen genom att man arbetar med olika materialtjocklek och olika tjocka lager resin. Tokujin Yoshioka har skapat LED-hänglampan Planet för det italienska företaget Kartell, som är känt för sina designer-föremål av plast, bland annat möbler och hushållsvaror och även lampor. Kartells belysningsavdelning startade med Modell 4006 av Achille och Piergiacomo Castiglioni år 1959. Ytterligare en lampklassiker är serien Tic Tac, som skapades 1970. Många av designer-föremålen från Kartell har inte bara vunnit olika utmärkelser, utan kan betraktas som klassiker och beundras på museer.
  Kartell Planet - LED-pendellampa, gul »

  4732 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Aledin Tec LED-bordslampa, vit

  Flexibel LED skrivbordslampa Aledin Tec från Kartell Två leder som delar av ramen och ett rörligt lamphuvud bestämmer den funktionella sidan av LED-byrålampan Aledin Tec. Designen är mycket modern och renodlad, fokus ligger på funktionalitet och användbarhet i moderna utrymmen - från det privata arbetsrummet till det moderna öppna kontoret. Skrivbordslampans höjd kan varieras från minst 48 cm till högst 113 cm beroende på behov. Huvudet, som innehåller de varmvita lysdioderna, kan också vridas och lutas så att du garanterat hittar rätt vinkel för att belysa ditt skrivbord. En speciell visuell och teknisk egenskap hos Aledin Tec är att de plastklädda aluminiumremsorna fungerar som strömledare. En kabel finns därför inte att se. Det italienska företaget Kartell, med säte i Noviglio nära Milano, är känt för sina möbler och vardagsföremål i plast. Kända designers som Philippe Starck och Giotto Stoppino är bara några av de designers som skapar stolar, bord och lampor för Kartell.
  Kartell Aledin Tec LED-bordslampa, vit »

  3039 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Small FL/Y LED-hänglampa guld

  Liten FL/Y hängande lampa med halvklotformad skärm Pendellampan Small FL/Ys skärm är tillverkad av plast och ansluten till taklampan med ett tunt rep som hänger fast i taket. Ljuset är utmärkt för att belysa mat- eller köksbord. Designern Ferruccio Laviani har redan skapat många modeller och experimenterar gärna med genomskinlig och metallfärgad plast. Lamporna är vanligtvis utformade i en färg, men finns ofta i många olika färger. Användningen av hållbara resurser är viktig för den italienska designtillverkaren Kartell. De material som används är certifierade och återvinningsbara - enligt mottot Kartell loves the planet".
  Kartell Small FL/Y LED-hänglampa guld »

  4397 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Mini Planet batteribordslampa, transparent

  Mini Planet - dimbar batteriversion av LED-bordlampan från Kartell Den sfäriska bordslampan Mini Planet påminner om kristallkulor och den vackra effekt som kristallen skapar när ljuset faller på den. Mini Planet är inte gjord av glas, utan av en plast som utvecklats speciellt för att tillverka dessa lampor och som bearbetas på ett sådant sätt att ljuseffekterna liknar kristallens. Mini Planet är en dimbar batteriversion av armaturserien. Den slås på och av genom beröring och dämpas i tre steg. En full batteriladdning räcker till 10-21 timmars ljus, beroende på hur mycket den har dämpats. Mini Planet är designad av Tokujin Yoshioka och tillverkas av företaget Kartell i Milano. Kartell är känt för designföremål av plast, inklusive möbler, hushållsartiklar och lampor. Många av Kartells designpjäser har inte bara vunnit olika designpriser, utan kan nu också beundras som moderna klassiker på museer.
  Kartell Mini Planet batteribordslampa, transparent »

  2338 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell FL/Y - LED-pendellampa, salviagrön

  Multifunktionalitet: utformning av designerpendellampa FL/Y med LED-lampor – designad av Ferruccio Laviani FL/Y-pendellampan från Cartell är en typisk allrounder: vare sig det är i köket, i matsalen eller i vardagsrummet kan ett ljus med FL/Y:s utformning och funktionalitet användas var som helst. Skärmen är varken sfärisk eller halvklotsformad. Snittet gjordes lite under mitten. Detta innebär att ljuset samlas in ännu bättre och att ytan nedan belyses mer exakt. Färgstark och mångsidig är de många varianterna av FL/Y, vars lampskärm är tillverkat av plast – en självklarhet hos en produkt från Kartell. Plast är det material som bestämmer Kartell:s designföremål och därmed även företaget självt. Sedan bildandet 1949 arbetar designers som jobbar för Kartell med frågan om hur plast kan användas och hur plast bäst kan utformas och bearbetas så att funktionalitet och estetik hamnar i perfekt harmoni. Milanoföretagets mest kända designobjekt är till exempel barnstolen K 1340 och citronpressen KS 1481. På belysningsområdet är det modellen 4006 från Achille och Piergiacomo Castiglioni från 1959 och serien Tic Tac. Den sistnämnda fungerar som ett galjonsfigur och har ett högt igenkänningsvärde.
  Kartell FL/Y - LED-pendellampa, salviagrön »

  2706 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Taj Mini LED-skrivbordslampa guld

  Designer-objekt för skrivbordet eller nattduksbordet: LED-bordslampan Taj Mini Medan de flesta skrivbordslampor är särskilt flexibla och ledade och därför oftast verkar mekaniska, är den lilla designer-bordslampan Taj Mini motsatsen. Den är tillverkad i ett stycke, ser svängig ut och har inte enskild led, men ändå fyller den sitt syfte: Armaturen sörjer för angenämt ljus t.ex. på skrivbordet eller på nattduksbordet. LED-lamporna sitter på undersidan av den böjda plastkroppen och nära spetsen, så att Taj Mini kan likna en konventionell skrivbordslampa till form och funktion. Det italienska företaget Kartell med säte i Noviglio i närheten av Milano är känt för sina möbler och bruksföremål av plast. Namnkunniga designer som Philippe Starck, Giotto Stoppino och Achille och Piergiacomo Castiglioni är bara några av de designer som skapar stolar, bord och lampor för Kartell.
  Kartell Taj Mini LED-skrivbordslampa guld »

  3562 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Space - LEDdesigner-bordslampa, titan

  Uppladdningsbar LED-bordslampa Space av Adam Tihany Vid utvecklingen av Space LED-bordslampa designern Adam Tihany den berömda Seattle Space Needle, observationstornet som byggdes för världsmässan 1962, i åtanke. Den här bordslampa utseende är därför mycket futuristisk och nästan rymlig". Space är en uppladdningsbar lampa med ett batteri som garanterar en maximal bränntid på åtta timmar. Lampans kaross och lampskärm är gjord av olika plastmaterial (PMMA och ABS), av vilka en del är genomskinliga, av vilka en del är ogenomskinliga. Utrymmet slås på och av genom att peka på skärmens övre område. För designföretaget Kartell är plast i alla dess former och färger ett av de mest använda materialen för sina designartiklar, varav några är så kända att de har blivit sanna klassiker.
  Kartell Space - LEDdesigner-bordslampa, titan »

  2372 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Bourgie Mat LED-bordslampa E14 vit

  Matt version av bordslampan Bourgie Bourgie bordslampa kombinerar en trebensstativ i barock stil med en räfflad skärm. Bourgie är tillverkad av polykarbonat 2.0, har en enfärgad design och har en mjukt berörbar kropp. Tre LED-lampor som ingår i leveransen kan skruvas in i E14-fästena under skärmen och ger en varmvit, hemtrevlig belysning. Bourgie kan användas på många olika sätt, oavsett om det är privat eller kommersiellt, och ser väldigt bra ut i många rum. Den här modellen av Bourgie är också utrustad med en dimmer och en minnesfunktion för att spara inställda ljusstyrkor. Skärmen kan installeras på tre olika höjder tack vare de tre distanserna. Bourgie är resultatet av den italienska tillverkaren Kartells kontinuerliga forskning och innovation. Materialet kommer från förnybara råvaror och är certifierat. Kartell har fokuserat på hållbarhet ända sedan företaget grundades 1949.
  Kartell Bourgie Mat LED-bordslampa E14 vit »

  3885 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell DekoLED-bordslampa Battery med IP54, plommon

  Med ackumulator: Deko-bordslampa för utomhusbruk Den lilla LED-bordslampan Battery är ett dekorativt och praktiskt tillbehör för utebruk. Därför är den utrustad med skyddsklass IP54 och därmed skyddad mot väderpåverkan av olika slag. Tack vare ackumulatorerna kan lampan placeras var som helst, exempelvis på terrassen, balkongen eller också bli ett stilfullt dekorationsobjekt utomhus vid kaféer och restauranger. Ackumulatorn laddas genom USB-anslutning och har en lystid på maximalt 6 timmar. Den transparenta skärmen skapar, tack vare den fasetterade ytan, förtrollande ljusspel i den omedelbara närheten. Företaget Kartell i Milano är känt för sina innovationer av plast. Sedan mer än 60 år utvecklar välkända designer bruksföremål, möbler och även lampor av plast för Kartell. Under årtiondenas lopp har Kartell inte bara fått ta emot åtskilliga utmärkelser, utan även byggt upp ett eget museum som ska hjälpa till att bevara företagets materiella och immateriella arv.
  Kartell DekoLED-bordslampa Battery med IP54, plommon »

  1926 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Aledin Tec LED-bordslampa, blå

  Flexibel LED skrivbordslampa Aledin Tec från Kartell Två leder som delar av ramen och ett rörligt lamphuvud bestämmer den funktionella sidan av LED-byrålampan Aledin Tec. Designen är mycket modern och renodlad, fokus ligger på funktionalitet och användbarhet i moderna utrymmen - från det privata arbetsrummet till det moderna öppna kontoret. Skrivbordslampans höjd kan varieras från minst 48 cm till högst 113 cm beroende på behov. Huvudet, som innehåller de varmvita lysdioderna, kan också vridas och lutas så att du garanterat hittar rätt vinkel för att belysa ditt skrivbord. En speciell visuell och teknisk egenskap hos Aledin Tec är att de plastklädda aluminiumremsorna fungerar som strömledare. En kabel finns därför inte att se. Det italienska företaget Kartell, med säte i Noviglio nära Milano, är känt för sina möbler och vardagsföremål i plast. Kända designers som Philippe Starck och Giotto Stoppino är bara några av de designers som skapar stolar, bord och lampor för Kartell.
  Kartell Aledin Tec LED-bordslampa, blå »

  2383 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Aledin Tec LED-bordslampa, svart

  Flexibel LED skrivbordslampa Aledin Tec från Kartell Två leder som delar av ramen och ett rörligt lamphuvud bestämmer den funktionella sidan av LED-byrålampan Aledin Tec. Designen är mycket modern och renodlad, fokus ligger på funktionalitet och användbarhet i moderna utrymmen - från det privata arbetsrummet till det moderna öppna kontoret. Skrivbordslampans höjd kan varieras från minst 48 cm till högst 113 cm beroende på behov. Huvudet, som innehåller de varmvita lysdioderna, kan också vridas och lutas så att du garanterat hittar rätt vinkel för att belysa ditt skrivbord. En speciell visuell och teknisk egenskap hos Aledin Tec är att de plastklädda aluminiumremsorna fungerar som strömledare. En kabel finns därför inte att se. Det italienska företaget Kartell, med säte i Noviglio nära Milano, är känt för sina möbler och vardagsföremål i plast. Kända designers som Philippe Starck och Giotto Stoppino är bara några av de designers som skapar stolar, bord och lampor för Kartell.
  Kartell Aledin Tec LED-bordslampa, svart »

  3039 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Big Battery - bordslampa IP54, transparent

  För laddning: LED-bordslampa Big Battery för utomhusområdet Den helt plastbaserade LED-bordslampan Big Battery är en funktionell och ändå mycket dekorativ accessoar för utomhusbruk (kapslingsklass IP54). Men den kan naturligtvis också användas inomhus. Med ett batteri är bordslampan mycket flexibel - på terrasser och balkonger, liksom på kaféer och restauranger. När batteriet är fulladdat kan Big Battery lysa i upp till åtta timmar. Den integrerade dimmern som används gör det möjligt att justera ljusstyrkan efter eget behag. Kartell är ett företag i Milano som är känt för sina plastprodukter. Sedan flera årtionden har välrenommerade Kartell-designers utvecklat både bruksföremål och möbler samt plastlampor. Företaget har redan erhållit diverse stora utmärkelser för detta. Nu finns det även ett eget museum som skall bevara företagets materiella och immateriella arv.
  Kartell Big Battery - bordslampa IP54, transparent »

  2828 SEK

  Lamp24.se

 • Kartell Taj Mini - LED-skrivbordslampa, transparent

  Designer-objekt för skrivbordet eller nattduksbordet: LED-bordslampan Taj Mini Medan de flesta skrivbordslampor är särskilt flexibla och ledade och därför oftast verkar mekaniska, är den lilla designer-bordslampan Taj Mini motsatsen. Den är tillverkad i ett stycke, ser svängig ut och har inte enskild led, men ändå fyller den sitt syfte: Armaturen sörjer för angenämt ljus t.ex. på skrivbordet eller på nattduksbordet. LED-lamporna sitter på undersidan av den böjda plastkroppen och nära spetsen, så att Taj Mini kan likna en konventionell skrivbordslampa till form och funktion. Det italienska företaget Kartell med säte i Noviglio i närheten av Milano är känt för sina möbler och bruksföremål av plast. Namnkunniga designer som Philippe Starck, Giotto Stoppino och Achille och Piergiacomo Castiglioni är bara några av de designer som skapar stolar, bord och lampor för Kartell.
  Kartell Taj Mini - LED-skrivbordslampa, transparent »

  2383 SEK

  Lamp24.se

Kolla också